Conte: Promjena taktike nije uspjela, preuzimam odgovornost
EPA

Trener Chelseaja se zahvalio svojim igračima na borbi

Conte: Promjena taktike nije uspjela, preuzimam odgovornost

E. Ganibegović

Poslije utakmice sa Romom, koju je Chelsea odigrao neriješeno 3:3, šef Plavaca Antonio Conte je bio zadovoljan bez obzira što njegova ekipa nije upisala pobjedu.

Antonio Conte je pohvalio svoje igrače, te im se zahvalio na njihovoj borbi na terenu.

"Igrači su dali svoj maksimum i hvala im na tome", izjavio je Conte za Mediaset Premium.

"U prvom dijelu smo se trudili i odluka da se promijeni taktika bila je pogrešna. Dosta smo improvizovali, što se pokazivalo kada smo bili pod pritiskom Rome."

"Postigli smo dva gola, ali nismo imali kontrolu nad utakmicom. Moram preuzeti odgovornost, jer sam ja odlučio promijeniti taktiku. Promijenio sam poziciju Luizu kako bih pojačao sredinu terena i mislim da to nije uspjelo, da budem iskreno."

"Ne radi se povredama igrača, pokušavamo da izvućemo najbolje iz tima. Isti igrači su zajedno od početka predsezone. Imamo tri povrijeđena, ne sedam ili osam", rekao je italijanski strateg.

"Bez obzira na sve, odigrali smo dobro protiv Rome i mogu se samo zahvaliti igračima. Kada mijenjate sistem, javlja se improvizacija, što je bio večeras slučaj. To je nešto što m ise ne sviđa, jer preferiram organizaciju i borbu na svoj način."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moram još da kažem hvala igračima zbog velike borbe, jer bez nje, mi ovdje ne bismo stigli do bodova", dodao je Conte. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi