Conte: Titula u Engleskoj je veća od svih s Juventusom
Foto: EPA

Italijanski stručnjak otkrio

Conte: Titula u Engleskoj je veća od svih s Juventusom

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte otkrio je za engleske medije koje dostignuće bi bilo najbolje u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Conte je prošlog ljeta stigao na klupu Chelseaja koji je trenutno prvi na tabeli Premiershipa. Italijanski stručnjak je tri puta bio prvak Italije s Juventusom, ali je priznao da bi osvajanje titule prvaka Engleske nadmašilo sva dostignuća koja je ostvario sa Starom damom.

"To bi bilo veliko dostignuće za mene, klub, igrače i navijače. Osvojiti titulu u Engleskoj je velika stvar jer je to nevjerovatno teško pored svih ekipa. Mogu reći da bi mi to bilo najveće dostignuće u dosadašnjoj trenerskoj karijeri iako sam s Juventusom tri puta bio prvak Italije", rekao je Conte, te dodao:

"Ova sezona treba da bude pokazatelj da nije sve u novcu. Vidjeli smo koliko su ekipe iz Manchestera uložile ove sezone, pa nisu gotovo ništa postigle. Mi želimo polako da gradimo ekipu koja će za nekoliko sezona biti u samom vrhu evropskog fudbala".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije