Conte: Verratti neće igrati protiv Norveške

Zadobio manju povredu u prošloj utakmici

Conte: Verratti neće igrati protiv Norveške

E. Čaušević

Selektor Italije Antonio Conte izjavio je da će fudbaler PSG-a Marco Verratti propustiti večerašnju utakmicu protiv Norveške.

Verrati je zadobio manju povredu u utakmici protiv Azerbejdžana, a Conte je odlučio da ovaj vezni igrač neće konkurisati za večerašnju utakmicu.

„Verratti bi sigurno igrao da je ova utakmica presudna, ali nije i nema potrebe da rizikujemo da se teže povrijedi“, rekao je Conte.

Selektor Italije dodao je da je zadovoljan igrama Verrattija u dresu nacionalnog tima i da je siguran da će on na Evropskom prvenstvu naredne godine biti jedan od ključnih igrača njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani su utakmicu prije kraja osigurali prvo mjesto u kvalifikacijama za EP u Grupi H.

S druge strane, Norveška mora pobijediti kako bi osigurala drugo mjesto i direktan plasman na EP, što neće biti nimalo lagan zadatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.