Conteu se smiješi poklon od Abramoviča

Slijedi nagrada

Conteu se smiješi poklon od Abramoviča

E. Škorić

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič spreman je dobro nagraditi Antonija Contea ako Plavci osvoje novu titulu.

Abramovič se nada petom trijumfuu 13 godina njegove vladavine na Stamford Bridgeu, a nije daleko od toga. Chelsea je trenutno vodeći i ima 12 bodova prednosti nad konkurentima i sve nekako ide po planu ove sezone.

Začetnik nezaustavljivog Chelseaja je Conte, bivši trener Juventusa, koji je unio novine u sistemu igre, pa su rezultati odmah bili vidljivi. Italijan u Chelseaju zarađuje 6.5 miliona funti po sezoni, te je peti najplaćeniji menadžer u ligi.

Ispred njega su Jurgen Klopp, Arsene Wenger, Jose Mourinho i Pep Guardiola. Pep i Mourinho zarade dvostruko više od Contea.

Ukoliko osvoji titulu, Conte će dobiti veliko povećanje i bit će plaćen kao i Pep Guardiola. Njega već traže u Kini, želi ga i Inter, spremni su da mu daju i 20-30 miliona eura po sezoni, ali Conte je spreman da ostane ako bude prvak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte je u karijeri vodio Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu i Juventus, s kojim je osvojio tri uzastopna Scudetta i Superkup Italije. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti