Čop protjeran na tribine, a poznato je i zbog čega

Nepromišljenost ga skupo koštala

Čop protjeran na tribine, a poznato je i zbog čega

D. Vejo

Napadač španskog Sporting Gijona Duje Čop propustit će sutrašnji meč 18. kola Primere, gdje će njegov tim dočekati ekipu Eibara na svom terenu.

Najbolji strijelac Gijona, utakmicu će gledati sa tribina. Iz kluba se nisu oglasili zbog čega je takva odluka donešena od strane stratega Abelarda, ali kako prenosi tamošnji medij "Mundo Deportivo" razlog leži u svađi Čopa sa nekoliko saigrača.

Prema pisanju pomenutog medija, njegovo ponašanje prema ostalim saigračima nije bilo prikladno. Tokom poluvremena na meču sa Villarrealom, Čop se zakačio sa Ismom Lopezom zbog navodno, njegovih nelogičnih riješenja tokom prvih 45 minuta, dok je tokom susreta sa Las Palmasom, u raspravu ušao sa Brazilcem Douglasom. Na istoj utakmici, verbalno je napao i Babinu nakon čega je šef struke Gijona morao da obojicu izvede sa terena, ali u razmaku od pet minuta (60. i 65.).

Sve to, bilo je povod da se Čop na neko vrijeme udalji iz ekipe. A prvi potez Abelarda, jeste da meč sa Eibarom Čop posmatra sa tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi