Copenhagen siguran protiv Helsinkija, nula u Bruggeu
Foto: EPA

Evropska liga, grupa B

Copenhagen siguran protiv Helsinkija, nula u Bruggeu

M. Šljivak

Dueli grupe B 1. kola Evropske lige nisu donijeli mnogo uzbuđenja, a u dva susreta su postignuta dva gola, oba u duelu Copenhagena i Helsinkija, gdje su domaći su slavili s 2:0. 

Domaći tim je zasluženo stigao do tri boda u ovom susretu. Dominirali su tijekom cijelog meča, a do vodstva su morali čekati 68. minut. Nicolai Jorgensen je iskoristio neopreznost odbrane gostiju, te je pogodio za prednost od 1:0. 

Šest minuta prije pogotka domaći su promašili penal. Cornelius nije bio precizan, a do kraja susreta je Jorgensen svojim drugim pogotkom postavio konačnih 2:0

Drugi susret ove grupe između Club Brugge i Torino su odigrali meč bez golova (0:0). Iako su oba tima imala po nekoliko jako dobrih prilika, mreže su mirovale, pa je ovakav ishod i najrealniji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa B, 1. kolo:
Club Brugge - Torino 0:0
Copenhagen - Helsinki 2:0 (Jorgensen 68', 81')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.