Cordoba prokockala dva gola prednosti i prvi trijumf sezone

Odigran susret 12. kola španske Primere

Cordoba prokockala dva gola prednosti i prvi trijumf sezone

Teme:

Elche je na svom terenu večeras u okviru 12. kola španske Primer u derbiju začelja ugostio Cordobu. Susret je završen rezultatom 2:2 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin. Aleksandar Pantić srušio je protivničkog fudbalera u šesnaestercu, a na bijelu tačku pokazao je Alejandro Hernandez. Loptu je namjestio Jonathas, šutirao po sredini gola, a na mjestu je bio Juan Carlos. 

Kazna je stigla samo sedam minuta kasnije. Borja Garcia je centrirao, lopta je došla do Fidela, a fudbaler Cordobe trese mrežu Tytona. Domaćin je mogao izjednačiti u 41. minuti susreta. Šutirao je Jonathas, a njegov udarac zaustavila je prečka gola Elchea. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za goste. 

Nakon 15 minuta igre u nastavku susreta Cordoba je došla do dva gola prednosti. Tytona je savladao Federico Cartabia, a opet je u ulozi asistenta, Borja Garcia. Domaćin je smanjio rezultat tri minute kasnije. Opet je Hernandez pokazao na bijelu tačku. Ovaj put loptu je namjestio Lomban, a Juan Carlos ovaj put morao je po loptu u svoju mrežu. 

Elche do izjednačenja dolazi u 75. minuti susreta. Za veliki broj promašaja iskupio se Jonathas. Odlično je napadač Elchea ispratio centaršut Cisme i poslao loptu pod prečku gola Juana Carlosa. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. 

Španija, Primera, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Elche - Cordoba 2:2 (Lomban 63-pen, Jonathas 75/Fidel 12, Cartabia 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.