Ćorić: Dosta mi je, želim otići iz Dinama

Teško mu pada "grijanje" klupe

Ćorić: Dosta mi je, želim otići iz Dinama

Mladi hrvatski reprezentativac Ante Ćorić sasvim neočekivano je najavio odlazak iz Dinama. 

Najveći dragulj iz svlačionice Dinama ne više želi trpjeti klupu i sinoć je u porodičnom kafiću Playlife u velikoj tajnosti održao konferenciju za medije.

"Gotovo je, želim otići iz Dinama! Ovo više nema smisla. Ovdje ne igram, znači da im nisam niti potreban", počeo je ogorčeni Ćorić pa nastavio: 

"Još od malih nogu sanjao sam da ću igrati za Dinamo, odrastao sam na maksimirskom sjeveru, ali ovdje mi očito nije suđeno. Dugo su me nagovarali da potpišem ugovor i ostanem vjeran, a onda mi potpuno okrenuli leđa. Niko ne želi pričati sa mnom, niko ne želi objasniti zašto ne igram. Ako ne mogu ovdje, onda ću igrati u nekom drugom klubu."

Ćorić ima svega 18 godine i pred njim je velika budućnost. Ove sezone je za Dinamo odigrao 16 utakmica, od čega je devet puta bio starter, a kap koja je prelila čašu bila je neulazak u igru u porazu kod Olympiakosa (2:1). 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjećamo, on je na Maksimir stigao 2013. godine nakon četiri godine boravka u Red Bull Salzburgu koji ga je primijetio u NK Zagrebu još kao 12-godišnjaka. Njegov stariji brat Josip u prošlosti je nastupao za BiH (U21). 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.