Corinthians potvrdio: Pato je na korak od Villarreala

Brazilski napadač seli u Primeru?

Corinthians potvrdio: Pato je na korak od Villarreala

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Alexandre Pato svoju karijeru najvjerovatnije će nastaviti u španskoj Primeri.

Pato je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Chelseaju, ali se nije proslavio. Brazilac je za londonski klub odigrao nekoliko utakmica u postigao je jedan gol. Nakon što mu je posudba istekla ovaj napadač se vratio u Corinthians.

Ipak, iako je Pato izjavio da neće napuštati Brazil u skorije vrijeme čini se da su se stvari promijenile. Naime, Brazilac se nalazi na korak od Villarreala sa kojim bi već sutra trebao potpisati ugovor.

"Pregovori su u završnoj fazi. U nekoliko sati bi sve trebalo biti gotovo, a koliko mi znamo Pato je već otputovao u Španiju", potvrdili su iz brazilskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji prenose da je Pato danas doputovao u Španiju gdje će sutra odraditi ljekarske preglede. Ovaj transfer ide na ruku Corinthiansu jer Patu na kraju godine ističe ugovor. Navodno, Villarreal će za brazilskog napadača platiti oko sedam miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti