Costa: Bayern je veliki korak u mojoj karijeri

Brazilac pojačao Bavarce

Costa: Bayern je veliki korak u mojoj karijeri

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Douglas Costa sretan je što je pojačao tim kakav je Bayern iz Minhena.

Costa je potpisao petogodišnji ugovor s Bavarcima, što je u srijedu potvrđeno iz njegovog bivšeg kluba, Šahtara iz Donjecka.

Dvadesetčetverogodišnjak je svjestan da je prelazak u Bayern veliki iskorak u njegovoj karijeri, te se raduje novim izazovima. Dodajmo da je Šahtar inkasirao oko 21 milion funti na osnovu njegove prodaje.

“Ponosan sam što sam u Bayernu, klubu gdje su igrali mnogi moji sunarodnjaci. Radujem se što ću igrati za veliki tim i učinit ću baš sve da ispunim očekivanja” rekao je Costa.

Costa je 2010. godine došao u Šahtar, s kojim je osvajao pet naslova prvaka Ukrajine, tri Kupa Ukrajine, tri Superkupa…

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igra na poziciji ofanzivnog veznog i u pet godina je u dresu Šahtara uspio da upiše 140 nastupa, te postigne 29 pogodaka.

Od prošle godine je i član brazilske reprezentacije, u čijem je dresu odigrao devet utakmica, a postigao jedan gol i to baš nedavno na Copa Americi protiv Perua u grupnoj fazi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.