Costa je uništavao Chelsea i niko mu nije mogao ništa
Foto: EPA

Nije želio u Everton

Costa je uništavao Chelsea i niko mu nije mogao ništa

M. Šljivak

Španski napadač Diego Costa ponovo će obući dres Atletico Madrida.

Nakon tri i po godine 28-godišnji napadač se vraća u redove Jorgandžija, a prvi nastup za klub će imati tek za nešto više od tri mjeseca, jer je tim iz Madrida pod FIFA suspenzijom i ne mogu registrovati nove fudbalere do januara 2018. godine.

Međutim, usprkos činjenici da mjesecima neće igrati, Costa je odlučio da potpiše za Atletico. On od maja nije odigrao nijednu minutu, pa će biti ukupno sedam mjeseci bez fudbala.

Chelsea je pokušao da ga proda ovog ljeta. Čim mu je menadžer Plavaca Antonio Conte pokazao izlazna vrata, Chelsea je dobio veliki broj ponuda, ali rođeni Brazilac nije želio da prihvati nijednu drugu ponudu osim Atleticove.

Tim sa Stamford Bridgea je tako morao odbiti sve ponude za ovog fudbalera, a najviše novca je nudio Everton. Ekipa iz Liverpoola je ponudila 75 miliona eura uz dodatne bonuse, Chelsea je prihvatio, ali je transfer zaustavio Costa.

Jednostavno nije želio da ide nigdje drugo osim u Atletico. Na kraju mu se želja i ispunila i od januara će ponovo nositi dres omiljenog kluba, ali je njegova želja koštala engleskog prvaka čak 20 miliona eura.

Atletico je pristao da plati ukupno 55 miliona eura za Costu. Pet miliona će uplatiti odmah za posudbu do kraja sezone, a u junu su obavezni isplatiti još 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Costa će sutra službeno biti predstavljen u Madridu, a već danas je počeo s treninzima u novom klubu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi