Costa odbio priliku da zaradi 13 miliona za tri mjeseca
Foto: EPA

Kinezi u šoku

Costa odbio priliku da zaradi 13 miliona za tri mjeseca

E. Škorić

Diego Costa mogao je da ode u Kinu na kratak period i zaradi bogatstvo, no nije želio da napušta Evropu.

Šangaj SIPG i Tianjin Quanjian ponudili su nevjerovatnu cifru Costi da dođe  na Daleki istok i da tamo ostane do zime, odakle bi se zaputio u Atletico Madrid.

Prema pisanju Suna, Šangaj je ponudio 28-godišnjem Costi tri miliona funti da potpiše do novembra, a uz to bi dobio 10 miliona funti bonusa ako klub osvoji kinesku Super ligu. Na taj bi način Costa zaradio znatno više nego što bi zaradio na Stamford Bridgeu. 

"U Šangaju su smatrali da je posao gotov i da su ostvarili veliki transfer, no Costa je odlučio da ne želi doći. To je baš čudno, jer je mogao ostati u dobroj formi prije januara i odlaska u Atletico, a i dobor bi zaradio", kazao je neimenovani izvor iz Šangaja.

Njegov agent Jorge Mendes u Kini je radio na velikom poslu za Španca, ali on je jednostavno odbio igrati u Kini, pa će bez kluba biti do početka naredne godine, obzirom da Antonio Conte ne računa na njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Costa je prošle utakmice odigrao 35 mečeva u Premier ligi i postigao je 20 golova, a Chelsea će njegovom prodajom zaraditi 55 miliona eura, od čega će 45 mil. eura biti uplaćeno unaprijed, a ostatak u bonusima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi