Costa progovorio o sukobu sa trenerom Conteom
FOTO: EPA

Želio se vratiti u Atletico

Costa progovorio o sukobu sa trenerom Conteom

Sa 17 pogodaka u 26 premierligaških utakmica Diego Costa je trenutno najbolji strijelac Chelseaja. 

U londonskom klubu su prezadovoljni Costom i svim silama žele da produže ugovor s njim, međutim i dalje ostaje neizvjesnost oko njegove sudbine zbog sve većeg broja zainteresovanih klubova. 

Ipak, nije tajna da se Costa želi vratiti u Atletico Madrid za koji je prethodno nastupao. Uostalom, to mu je na početku sezonu i donijelo probleme sa tada novim trenerom Antonijom Conteom. 

"Loši odnosi sa Conteom su počeli čim je stigao. Rekao sam mu da želim da odem u Atletico, a on se baš naljutio i tada su odnosi postali loši", ispričao je Costa koji je na pripremama sa reprezentacijom Španije i dodao:

"Učinio sam sve što je u mojoj moći da bih se vratio u Atletico. Oni nisu željeli da sačekaju, iako znaju koliko volim klub i koliko me navijači voče. Na kraju sam morao da podvijem rep i vratim se u Chelsea. Nikada više neću toliko se boriti da se vratim u Atletico", razočaran je Costa. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dotakao se Costa i eventualnog odlaska u Kinu.

"Nisam naučio engleski za ovih nekoliko godina u Chelseaju, sad da počnem po  stare dane da učim kineski", našalio se iskusni napadač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi