Costa se vraća u Atletico, spreman da ne igra do januara

Napadač silno želi povratak u Madrid

Costa se vraća u Atletico, spreman da ne igra do januara

D. Rakanović

Brazilski fudbaler sa španskim pasošem Diego Costa napustiće Chelsea i potražiti novu sredinu. 

O njegovoj budućnosti se špekuliše već danima, a prema pisanju španskih medija nekoliko kineskih klubova su zainteresovani za usluge ovog napadača. Međutim, Costa je odbio sve opcije za Kinu, jer kako Costa želi igrati u Evropi i nametnuti se selektoru Španije pred naredno Svjetsko prvenstvo. 

Sam Costa je u nekoliko navrata izjavio da bi volio se vratiti u Atletico, međutim problem predstavlja zabrana trasfera za Jorgandžije do januara 2018. godine. 

Španska Marca piše da je Costa spreman na žrtvu da ne igra šest mjeseci samo kako bi se vratio u Atletico. 

Podsjetimo, Costa je nedavno otkrio da ga je menadžer Chelseaja Antonio Conte obavijestio kratkom SMS porukom da više ne računa na njegove usluge. 

Kako piše Marca, Atletico će navodno pripremiti specijalni trening program za Costu koji će po njemu trenirati do januara, kada će moći biti registrovan i imati pravo nastupa u takmičarskim utakmicama. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izgleda da je Costina želja da se vrati u Madrid izuzetno velika, pa je spreman jedinstvenu žrtvu zbog povratka u ovu ekipu. 

Costa je igrao za Atletico Madrid u periodu od 2007. do 2014. godine. Za to vrijeme je bio tri puta na posudbama i to u Celti Vigo, Albaceteu i Rayo Vallecanu. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi