Courtois dobija petogodišnji ugovor
Foto: EPA.eu

Nakon što je osigurao "jedinicu"

Courtois dobija petogodišnji ugovor

Golman Chelseaja, Thibaut Courtois, koji se po okončanju prošle sezone vratio sa posudbe iz Atletico Madrida potpisaće novi ugovor sa klubom sa Stamford Bridgea, nakon što je potvrđen njegov status prvog golmana, javljaju engleski mediji.

Belgijskom reprezenativcu je ponuđen petogodišnji ugovor, prema kojem će zarađivati dobijati 110.000 sedmično. Ponudu za potpisom novog ugovora Belgijanac je dobio još nakon povratka sa Vicente Calderona, ali ga nije želio potpisati sve dok ne vidi da li će on ili Petr Čech biti prvi izbor Josea Mourinha.

Ipak, sve nedoumice su rješene nakon prvog kola Premiershipa i gostujuće pobjede nad Burnleyjem od 3:1, na kojoj se 22-godišnji čuvar mreže našao na golu Plavaca. Upravo, zbog toga je Courtois odlučio da potpiše ugovor prema kojem će ostati vjeran Chelseaju do 2019. godine. 

Sadašnji ugovor sa timom iz Londona ističe mu za dvije godine, a po njemu dobija 37.000 eura sedmično. Po novom ugovoru, po zaradi će se naći u grupi igrača u kojoj su Ramires, Garry Cahill i Branislav Ivanović. 

Belgijski golman je u redove Chelseaja stigao 2011. godine iz Genka, ali je u prethodne tri sezone bio na pozajmici u Atleticu, za koji je odigrao 111 utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.