Courtois je najlošiji golman Premiershipa

Statistika kaže

Courtois je najlošiji golman Premiershipa

Belgijanac na golu Chelseaja Thibaut Courtois proživljava veoma teške trenutke.

Posljednja i ova sezona za Courtiosa su kao iz noćne more. Iz meča u meč prima golove i nikako ne uspjeva povezati nekoliko mečeva bez primljenog gola.

Kako se prošla sezona za njega završila, tako je i ova počela. Naime, statistika kaže da je on najlošiji golman Premiershipa! Kada je u pitanju procenat odbrana, Courtois je tek na 47,1 posto što znači da više šuteva koje protivnik uputi prema njemu završi u golu, nego što ih on odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po istoj statistici vodeći su golmani Manchester Cityja i Tottenhama, Claudio Bravo i Hugo Lloris koji imaju procenat odbrana po 77,8 posto. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi