Courtois spreman za vikend, Begović seli na klupu
Foto: EPA

Opravio se od povrede

Courtois spreman za vikend, Begović seli na klupu

M. Šljivak

Prvi golman Chelseaja Thibaut Courtois vratio se treninzima nakon što je pauzirao nekoliko dana zbog povrede članka.

Belgijanac se povrijedio na bizaran način, snimajući reklamu pred meč protiv Manchester Uniteda, pa je šansu da brani na Old Traffordu dobio bh. golman Asmir Begović.

Međutim, bh. čuvar mreže će ponovo na klupu već u narednoj utakmici. Plavci protiv velikog rivala Tottenhama u nedjelju igraju meč polufinala FA Kupa, a Courtois će za ovaj meč biti potpuno spreman. Već se Belgijanac vratio s treninzima i njega ćemo vjerovatno gledati na golu u meču protiv Spursa.

Tako će se nastaviti agonija Asmira Begovića u Chelseaju. Naš golman je ove sezone branio u samo jednoj utakmici Premiershipa, a iako je ranije branio u kupovima, to se na kraju promijenilo, pa je nastupio u sedam utakmica i primio je devet golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Teško je da će Begović do kraja sezone dobiti šansu da brani, a kako stvari stoje, on će u ljetnom prelaznom roku napustiti Stamford Bridge.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi