Čovjek iz sjenke: Santos, onaj koji je vjerovao

Nije odustajao ni kada je bilo najteže

Čovjek iz sjenke: Santos, onaj koji je vjerovao

D. Vejo

Govorio je tek ćete da nas vidite i stvarno, danas se Portugalu klanja cijela Evropa.

Te riječi su stizale od selektora Portugala, Fernanda Santosa. On je bio jedan od onih koji je najiskrenije vjerovao u svoj tim. 

Sve je krenulo od grupe. Sa tri remija prošli su dalje. Mnogo kritika je stiglo kako na račun Santosa tako i na Ronalda i društva. Ipak, usljedila je osmina finala Eura. 

Tamo su igrali sa reprezentacijom Hrvatske. U prvih 90 minuta mreže su mirovale. A onda se u 117. minuti pojavio taj uvijek nezgodni Quaresma koji je Portugalce odveo u četvrtfinale.

Poljska im je pokazala zube. Lewandowski je doveo Poljake u vodstvo, ali ubrzo su izabranici Fernanda Santosa sitgli do izjednačenja. Mreže su mirovale sve do izvođenja jedanaesteraca. Gdje su Portugalci imali više sreće.

Eto ih u polufinalu, korak po korak. Ronaldo protiv Balea. Ipak, Portugalcu je pripala ta čast da isprati klupskog kolegu kući.

Finale. Pred Santosom stoji Deschamps koji je ujedno i domaćin Eura. Ulog veliki, pritisak veliki. Povreda Ronalda nakon 15 minuta igre, ali on je i dalje vjerovao. Eder ušao i završio stvar. Santos koji je govorio prije finala da će publika tek vidjeti snagu Portugala, nije lagao. Tu je, na krovu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi