Cristian Panucci novi selektor Albanije

Službeno prredstavljen

Cristian Panucci novi selektor Albanije

D. Rakanović

Nekadašnji italijanski reprezentativac Christian Panucci novi je selektor reprezentacije Albanije. 

Panucci je izjavio da mu nije bilo teško donijeti odluku, kao i da je glavni cilj plasirati se na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

“Uvjeren sam da imamo veoma dobru ekipu. Pred nama su još četiri važne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. iako je plasman gotovo nemoguć, ali će nam poslužiti kao pripreme za EURO 2020. Jedva čekam da počnem s radom i da pokušam stanovnicima Albanije pružiti zadovoljstvo. Jedini cilj nam je Evropsko prvenstvo i imamo sve mogućnosti da u tome uspijemo”, rekao je Panucci.

Panucci na klupi Albanije mijenja sunarodnjaka Giannia de Biasija koji je sa ovom selekcijom napravio istorijski uspjeh pasiravši se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

“De Biasi je napravio odličan posao sa Albanijom, ispisao je istoriju. Potrudiću se  da ispišem novu s ovim timom. Tim koji je izgradio De Biasi podigao je nivo albanskog fudbala”, kazao je Panucci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Albanija u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine nalaze se na trećoj poziciji sa devet bodova, sa sedam bodova zaostatka za vodećom Italijom i Španijom. 

Panucci nema iskustvo samostalnog trenerskog rada jer je poslije okončanja karijere kratko bio tim-menadžer u Palermu, a zatim i asistent Fabija Capela u reprezentaciji Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi