Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena

Veliko priznanje

Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena

Cristiano Ronaldo je nedavno proglašen za najboljeg fudbalera svijeta, a koliko mu znači ova laskava titula portugalski fudbaler pokazao je svojim slavljem neposredno nakon što je Thierry Henry pročitao njegovo ime kao dobitnika Zlatne lopte za 2014. godinu.

Ipak, od titule najboljeg fudbalera u prošloj godini Cristianu je možda bitnija nagrada koju je ponio u svojoj domovini. Naime, u izboru novinara i navijača u Portugalu Cristiano Ronaldo je proglašen za najboljeg fudbalera Portugala svih vremena.

Prva zvijezda Real Madrida, koja je prije nekoliko dana dobila svoju treću zlatnu loptu, pobijedila je u izboru novinar ispred legendarnog Eusebija, koji je nedavno preminuo, i bivšeg fudbalera Barcelone i Real Madrida Luisa Figa.

Za razliku od legendarne "crne pantere", najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva 1966. godine, Cristiano i Figo su igrali zajedno, a 2004. zajedno nisu uspjeli osvojiti Evropsko prvenstvo kada ih je u finalu na domaćem tlu pobijedila Grčka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije