Cristianu Ronaldu prijeti kazna zbog utaje poreza?

Javni tužilac podnio zahtjev za istragu

Cristianu Ronaldu prijeti kazna zbog utaje poreza?

D. Rakanović

Zvijezda Reala Cristiano Ronaldo bi mogao da bude optužen za utaju poreza, pošto je španski javni tužilac podnio zahtjev za istragu poreskim vlastima u Madridu. 

Tužilaštvo u Španiji je predalo dokumente državnoj poreznoj upravi, koja će odlučiti treba li nastaviti s postupcima protiv napadača Real Madrida, piše BBC.

Kako prenose mediji 32-godišnji Ronaldo je u periodu od 2011. do 2014. godine utajio 15 miliona eura. 

Prošlog decembra, procurili su u javnost dokumenti koji su pokrenuli sumnju kako je igrač izbjegavao plaćanje poreza na bogatstvo stečeno autorskim pravima. To je bogatstvo zatim držano na offshore računima, ali Ronaldo sve te sumnje odbacuje.

Jose Mourinho je također bio naveden kao osoba uključena u ove tvrdnje, nakon što je međunarodni konzorcij novinara otkrio 18 miliona dokumenata. Mourinho je također sve sumnje odbacio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mogući nastavak pravosudnog postupka protiv Ronalda i priča o utaji poreza s njegove strane, dolazi nakon što je u srijedu Vrhovni sud u Španiji potvrdio kaznu zatvora Lionelu Messiju. Ipak, napadač Barcelone neće u zatvor jer u Španiji sve kazne manje od dvije godine zatvora podliježu uvjetnoj kazni. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi