Cruyff: Barcelona već četiri godine nema trenera

Legendarni Holanđanin kritikuje upravu Barcelone

Cruyff: Barcelona već četiri godine nema trenera

Legendarni holandski igrač i trener Johan Cruyff smatra da nije previše iznenađen ispadanjem Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Govorio sam i ranije, klub već četiri godine nema trenera. Ovo što se sada događa je logična stvar. Gerardo Martino radi koliko može, ali veoma je teško u ovakvim uslovima. Trener je taj koji čini da igrači budu bolji i on mora da donosi odluke", rekao je Cruyff za Sport.

Kao glavnog krivca za stanje u Barceloni, Cruyff krivi predsjednika Josepa Bartomeua i smtra da su stvari u klubu krenule niz brdo upravo njegovim dolaskom na čelo katalonskog giganta.

"Problemi su nastali i dok je Guardiola bio trener. Počelo je tako što je sportski direktor Andoni Zubizareta prodao Ukrajinca Dimitrija Čigrinskog protiv volje trenera, a kasnije je bilo još drugih loših stvari", istakao je Cruyff.

Johan Cruyff je nosio dres Barcelone od 1973. do 1978. godine i u tom periodu je osvojio jednu titulu prvaka Španije, dok je kao trener u periodu 1988. - 1996. osvojio četiri naslova prvaka Španije, te prvi naslov prvaka Evrope 1992.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.