Crvena zvezda gostovala u Gradišci

Prijateljska utakmica

Crvena zvezda gostovala u Gradišci

D. Vejo

Gradiška je danas bila uporište sjajne fudbalske manifestacije, te je iz grada na Savi u svijet poslana jedna predivna sportska slika.

Razlog tome jeste susret veterana Crvene zvezde i Lijevča iz Nove Topole koja pripada opštini Gradiška. Na stadionu u Topoli, okupilo se mnoštvo ljudi kako bi na djelu vidjeli one, koji su tim sa stadiona Rajko Mitić digli na noge, a kojima su se divili na evropskoj sceni. Iako prijateljski susret, publika je imala šta da vidi. 

Zaboravljeni asovi svojim potezima, podsjetili su na prijašnja vremena, kada se fudbal igrao iz ljubavi, a ne ekonomije i koristi.

Prvo poluvrijeme proteklo je u mirnom raspoloženju. Mreže su mirovale kako sa jedne tako i sa druge strane. Na odmor se odlazi sa slabašnih 0:0.

A onda, druga dionica utakmice donosi potpuno drugu sliku gostiju iz Beograda. Milan Đaković, napadač Zvezde već u 60. minuti meča donosi prednosti crveno-bijelima. Njegov gol, ispraćen je gromoglasnim aplauzom sa tribina. Međutim, Đaković tu nije stao. Svega nekoliko minuta kasnije, ponovo matira nemoćnog golmana Lijevča, te udvostručava prednost Beograđana. Konačnih 3:0, postavio je Vladimir Tintor, nekadašnje veliko ime svjetskog fudbala, pred sam kraj utakmice.

Odnosi na relaciji Lijevče i Crvena zvezda već decenijama se gaje, što je pokazao i današnji susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi