Crvena zvezda ima ogroman motiv da izbaci Ludogorec

Milioni su u pitanju...

Crvena zvezda ima ogroman motiv da izbaci Ludogorec

Nekadašnji prvak Evrope Crvena zvezda nalazi se blizu plasmana u play-off Lige prvaka, što bi bio njen najveći evropski uspjeh u posljednjoj deceniji.

Beogradski klub će naredne sedmice igrati revanš meč protiv bugarskog Ludogoreca u kojem će pred ispunjenim tribinama Marakane tražiti prolaz dalje. Prvi meč u Bugarskoj završen je rezultatom 2:2, pa je jasno da Zvezda ima realne šanse da se domogne velikog uspjeha.

Ono što je za Crvenu zvezdu možda i najbitnije u ovoj priči jeste zarada koju bi joj donio plasman u play-off. Ukoliko izbaci Ludogorec, Zvezda će obezbijediti nastup u grupnoj fazi Evropske lige, a ukupno bi zaradila najmanje 5,4 miliona eura, što je izuzetan iznos za klub koji se dugo godina nalazio u vrlo turbulentnoj finansijskoj situaciji.

U slučaju ispadanja u 3. prekolu Lige prvaka, Zvezda će nastaviti svoj put u play-offu Evropske lige, a ukoliko u njemu izbore plasman u grupnu fazu zaradit će 3,3 milion eura.

Crvena zvezda se može domoći i grupne faze Lige prvaka, koja još uvijek izgleda daleko, ali taj rezultat bi bio poseban za crveno-bijele jer bi im donio zaradu od minimalno 14 miliona eura. Kada se tu dodaju bonusi od TV prava, kao i novčana nagrada za svaki osvojeni bod, dođe se i do mnogo veće cifre...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U svakom slučaju, Crvena zvezda ima nekoliko miliona razloga da u utorak pred svojim navijačima potvrdi dobar rezultat iz Razgrada i plasira se u play-off. Motiv zaista ne može biti veći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi