Crveni đavoli srušili Barcelonu
Foto: EPA

United slavio

Crveni đavoli srušili Barcelonu

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su večeras Barcelonu s 3:1 u prijateljskom meču na Internacionalnom kupu šampiona.

Barcelona je u meč ušla bez dvije najveće klupske zvijezde, Lionela Messija i Neymara, a Crveni đavoli su njihovo odsustvo maksimalno iskoristili.

Do vodstva United stiže nakon osam minuta igre. Wayne Rooney se najbolje snalazi u kaznenom prostoru nakon kornera, te iskusni napadač pogađa za prednost Manchester od 1:0.

Donijelo je prvo poluvrijeme još nekoliko prilika. Međutim, napadači nisu bili raspoloženi, te se na odmor odlazi minimalnim vodstvom engleskog velikana (1:0).

Nastavak susreta donosi još tri pogotka. Igrala se 64. minuta kada je Jeese Lingard iskoristio ubačaj s lijeve strane, te je pogodio za vodstvo od 2:0.

Barcelona je u 90. minuti preko Rafinhe uspjela postići počasni gol za 2:1, ali je već u narednom napadu United preko Januzaja dolazi do pobjede od 3:1.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Manchester United 1:3 (Rafinha 90' / Rooney 8', Lingard 65', Januzaj 90+1')


Wayne Rooney Goal Barcelona 0 - 1 Manchester... by funnyno1
Jesse Lingard Goal - Manchester United vs FC... by footy-goalscom

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.