Crvenim đavolima samo bod protiv Swanseaja
Foto: EPA

Novi remi Uniteda na Old Traffordu

Crvenim đavolima samo bod protiv Swanseaja

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda remizirali su danas na domaćem terenu protiv Swanseaja (1:1) u okviru 35. kola engleskog Premiershipa.

Prvu ozbiljniju šansu na današnjoj utakmici imali su gosti kada je Llorente sjajno šutirao, ali je De Gea spasio gol Crvenih đavola. Samo tri minute kasnije uzvratio je United preko Lingarda koji je imao sjajnu priliku, ali je golman gostije još boljom reakcijom loptu izbio u korner.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Manchester United je stigao do prednosti. Rashford je pao u kaznenom prostoru gostiju, a prema mišljenju mnogih sudija je neopravdano dosudio penal koji je sigurno izveo Rooney za 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena Rooney je mogao udvostručiti vodstvo, ali je nakon njegovog udarca lopta pogodila jednog od igrača Uniteda. Crveni đavoli su u drugom poluvremenu igrali dosta opušteno što im se osvetilo deset minuta prije kraja.

Sigurdsson je fenomenalno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a loptu je samo pogledom ispratio De Gea za 1:1. U finišu utakmice United je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao.

Manchester United je na petom mjestu Premiershipa sa 65 bodova, dok je Swansea na 18. mjestu sa 32 boda i do kraja će se grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Manchester United - Swansea 1:1


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi