CSKA ponižen na Olimpicu, Pjanićeva Roma razigrana
Foto: EPA

Težak poraz za Moskovljane

CSKA ponižen na Olimpicu, Pjanićeva Roma razigrana

E. Škorić
Teme:

Nakon dugo vremena Roma nastupa u Ligi prvaka, a navijači mogu da budu jako sretni kako je njihov klub krenuo u grupnoj fazi.

Roma je u prvom kolu grupe E ugostila CSKA, a Moskovljani se poniženi vraćaju kući. Očekivala se pobjeda Rimljana, no malo ko je vjerovao da će ruska momčad za poluvrijeme primiti četiri pogotka.

Već u šestoj minuti načeta je mreža gostiju. Gervinho je majstorski proigrao Iturbea, koji je izašao sam Akinfejeva. Nakon asistencije, Gervinho je četiri minute kasnije i sam pogodio. Iturbe mu se ovaj put odužio za asistenciju.

Maicon u 20. minuti postiže gol na asistenciju kapitena Francesca Tottija. Brazilac je majstorski zakucao loptu pod prečku udarcem iskosa s desne strane. 

Razbijene goste dotukao je Gervinho drugim golom u 31. minuti. Još jednom je Totti bio asistent. Prvi dio završen je rezultatom 4:0. Peti gol Roma postiže samo šest minuta nakon što je počelo drugo poluvrijeme. Ignašević je zatresao vlastitu mrežu. Tek je Musa u 82. postigao utješni gol za CSKA, koji je možda zaslužio blaži poraz.

Za Romu je svih 90 minuta igrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Liga prvaka, grupa E, 1. kolo:
Roma - CSKA 5:1 (Iturbe 6, Gervinho 10, 31, Maicon 20, Ignašević 51 - ag/ Musa 82)


Iturbe Goal - Roma vs CSKA Moscow 1-0 2014 by spotive29
Goal Gervinho - AS Roma 2-0 CSKA Moscow - 17-09... by Replay-Video


Goal Maicon - AS Roma 3-0 CSKA Moscow - 17-09... by Replay-Video
Goal Maicon - AS Roma 3-0 CSKA Moscow - 17-09... by Replay-Video


Goal Gervinho - AS Roma 4-0 CSKA Moscow... by electrodance510

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Sergei Ignashevitch AS Roma 5 - 0 CSKA Moscow by chrolloxhisoka


Goal Musa - Roma (5-1) CSKA Moscow - 17.09.2014 by Agell

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti