CSKA slavio u Atini, remi Steaue i Victorije Plzen

3.pretkolo Lige prvaka

CSKA slavio u Atini, remi Steaue i Victorije Plzen

E. Ganibegović

U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka ekipa našeg reprezentativca Ognjena Vranješa AEK Athena poražena je od CSKA Moscowe rezultatom 0:2.

CSKA je već u prvom poluvremenu postigao pogodak u 45+1 minuti, a strijelac je bio Dzagoev. U drugom poluvremenu su već u 56. minuti riješili pitanje pobjednika, strijelac je bio Wernbloom. Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ proveo je svih 90 minuta na terenu. 

Utakmica u Bukureštu gdje su se sastali Steaua i Victoria Plzen završena je rezultatom 2:2. Prvo poluvrijeme je donijelo dva pogotka, najprije je u 23. minuti Krmencik zabio za vodstvo Plzena dok je u 37. minuti za Steauu gol postigao Budescu i neriješenim rezultatom se otišlo na odmor. 

Victoria Plzen već u 53. minuti drugog poluvremena postiže pogodak, a strijelac je bio Kopić, međutim slavlje gostujuće ekipe nije dugo trajalo, već u 61. minuti Steaua postiže pogodak preko Teixeire za izjednačenje, što će se kasnije ispostaviti kao konačan rezultat. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi