Cuadrado je od danas zvanično igrač Juventusa
Foto: EPA

Potpisao do 2020. godine

Cuadrado je od danas zvanično igrač Juventusa

Kolumbijski fudbaler Juan Cuadrado danas je zvanično postao igrač Juventusa.

Cuadrado je u Juventusu proveo već dvije sezone, ali kao posuđen igrač iz Chelseaja, a sada je potpisao ugovor do 2020. godine.

Prema dogovoru Chelseaja i Juventusa, klub iz Torina je bio dužan otkupiti Cuadrada za 20 miliona eura ukoliko osvoji naslov prvaka.

Jučerašnjom pobjedom nad Crotoneom Juventus je osigurao šestu uzastopnu titulu u Seriji A, a već danas je 'ispunio obavezu' i potpisao Cuadrada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juan Cuadrado je na prvu posudbu u Juventus stigao krajem augusta 2015. godine, ali je i prošle sezone ostao u Torinu. Za Juve je u karijeri odigrao 83 utakmice i postigao je osam golova.

Osim Juventusa i Chelseaja, Cuadrado je nastupao za Indenpediente Medelin, Lecce, Udinese i Fiorentinu, a za reprezentaciju Kolumbije je odigrao 62 utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti