Čudesni Leicester u čudnoj seriji pogodaka

Sve golove postigli unutar kaznenog prostora

Čudesni Leicester u čudnoj seriji pogodaka

M. Šljivak

Ekipa Leicestera ove sezone je veliko iznenađenje u engleskoj Premier lige.

Popularne Lisice su vodeći tim Premiershipa nakon 13 odigranih kola, što svakako niko u svijetu fudbala nije očekivao.

Tim italijanskog stručnjaka Claudija Ranierija igra jako efikasan i lijep fudbal. S 28 postignutih pogodaka su najefikasniji tim Premiershipa, a skoro je nevjerovatan podatak da ovaj tim nijedan gol nije postigao izvan kaznenog prostora.

Svih 28 pogodaka Leicester je postigao šutevima iz kaznenog prostora, a većinu golova za ovaj tim postigao je fantastični dvojac Riyiad Mahrez i Jamie Vardy.

Vardy je najbolji strijelac Premier lige sa 13 pogodaka, Mahrez je postigao sedam, dok je ostatak ekipe postigao osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester igra sjajno. Zasluženo su na vrhu, a preostaje nam da vidimo do kada će njihova bajka trajati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.