Čudna izjava trenera Progressa nakon izbacivanja Rangersa

Nije znao šta da kaže

Čudna izjava trenera Progressa nakon izbacivanja Rangersa

Do utakmica protiv Glasgow Rangersa su samo rijetki čuli za klub po imenu Progress Niederkorn, ali od sinoć za njih zna svako ko iole prati fudbal.

Ovaj mali klub iz Luksemburga je na svom terenu savladao slavni klub iz Glasgowa rezultatom 2:0 i tako na senzacionalan način nadoknadio zaostatak iz prve utakmice (1:0) i plasirao se u 2. pretkolo Evropske lige.

Koliko je ovo zapravo bilo čudo najbolje oslikava i reakcija trenera Progressa Paola Amodija, koji jednostavno nije mogao da vjeruje šta se dogodilo.

"Ovo je nevjerovatno. Stvarno ne mogu da vjerujem da smo pobijedili Rangers sa 2:0. Ovo je nemoguće, izvinite ali ja i dalje ne mogu da vjerujem. Ispisali smo historiju, nemam šta drugo da kažem", rekao je Paolo Amodio za škotski BBC nakon završetka ove nevjerovatne utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Progress će vječno ostati crna mrlja u bogatoj historiji Rangersa, a većina navijača kluba sa Ibroxa smatra da je ovo za njih najsramotniji poraz ikada.

Progress Niederkorn, koji je završio tek na četvrtom mjestu u Luksemburgu, je Rangerse savladao rezultatom 2:0 golovima u 66. i 75. minuti i u drugom pretkolu će igrati protiv AEL Limassola. Klub sa Kipra se, poslije Progressa i navijača Celtica, vjerovatno najviše obradovao rezultatu sinoćnje utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi