Čudo Celte Vigo u Ukrajini
Foto: EPA

Nakon produžetaka izbacili Shakhtar

Čudo Celte Vigo u Ukrajini

E. Čaušević

Fudbaleri Celte Vigo večeras su u nevjerovatnoj utakmici na gostovanju savladali Shakhtar (2:0) i plasirali se u osminu finala Evropske lige.

Shakhtar je prije sedam dana u prvom meču u Vigu slavio sa minimalnih 1:0 i očekivalo se da će večeras u Charkovu bez problema izboriti plasman u naredni krug. Ipak, to se nije desilo jer je Celta na čudesan način uspjela da šokira domaće navijače i slavi sa 2:0.

Gosti iz Viga do vodstva u ovoj utakmici stigli su u 90. minuti utakmice kada je siguran sa bijele tačke bio Iago Aspas. Ovaj gol donio je produžetke, a u njima su se bolje snašli igrači Celte.

Shakhtar je od prve minute produžetaka krenuo veoma ofanzivno i po izjednačenje, ali domaći nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika. Kazna za to došla je u 108. minuti kada je Cabral pogodio za 2:0 i veliko slavlje gostujućih igrača. 

Ukrajinski tim je imao još 12 minuta da pokuša da se vrati u meč, ali je španski klub uspio da sačuva svoju mrežu. Iako je malo ko vjerovao da će Celta ostvariti plasman u osminu finala na kraju su igrači ove ekipe uspjeli da naprave malo čudo večeras u Ukrajini.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, šesneastina finala:

Shakhtar - Celta Vigo 0:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi