Čudo u Firenci: Devet golova u meču Fiorentine i Intera!
Foto: EPA

Fiorentina - Inter 5:4

Čudo u Firenci: Devet golova u meču Fiorentine i Intera!

M. Šljivak

Fudbaleri Intera poraženi su večeras u 33. kolu Serije A u Firenci od domaće Fiorentine rezultatom 5:4.

Fantastičan meč viđen je na stadionu Artemio Franchi. Na kraju je postignuto devet pogodaka, a Viole slave pobjedu nakon preokreta.

Dobro je počelo po domaći tim. Igrala se 23. minuta kada Vecino završava lijepu akciju za prednost domaćih od 1:0.

Potom su gosti iz Milana preuzeli meč u svoje ruke i ubrzo su stigli do izjednačenja, a zatim i preokreta. Do poravnjanja rezultata dolaze u 29. minuti kada Ivan Perišić pogađa za 1:1.

Samo pet minuta kasnije Inter vodi. Pogodio je Mauro Icardi za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku Viole poptuno pregazike Nerazzurre. Šansu za izjednačenje su imali već u 52. minuti, ali je Bernardeschi promašio penal.

Ipak, u 63. minuti su došli do izjednačenja. Asistent je Borja Valero, a Astori je pogodio za 2:2. 

Već u narednoj akciji Fiorentina dolazi do novog gola. Samo što se krenulo s centra Vecino matira Handanovića i Viole su povele s 3:2.

Nije tu bio kraj golijadi na večerašnjem meču. Babacar je u 70. minuti meča pogodio za 4:2, da bi devet minuta kasnije postigao i peti gol (5:2), te je povećao prednost Fiorentine.

Ipak, tu nije bio kraj. S dva gola Maura Icardija Inter dolazi do 5:4 u prvoj minuti nadoknade, ali vremena za potpuni preokret nije bilo i domaći su stigli do pobjede.

Ovim porazom Inter se pet kola nalazi u teškoj poziciji, jer su za sada šest bodova iza mjesta koje vodi u Evropsku ligu.

Fiorentina s druge strane ima bod manje od Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 33. kolo:

Fiorentina - Inter 5:4



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti