Čudo u Turskoj u režiji Sušićevog tima
Foto: EPA

Kakav preokret Alanyaspora...

Čudo u Turskoj u režiji Sušićevog tima

Na čudesan način ekipa Alanyaspora, koju s klupe vodi bivši bh. selektor Safet Sušić, došla je do pobjede u meču 6. kola protiv Trabzonspora.

Na stadionu Senol Gunel u Trabzonu prisutni gledatelji mogli su uživati u čak sedam pogodaka, a više razloga za slavlje na kraju je, pomalo iznenađujuće, imao Alanyaspor koji je slavio rezultatom 4:3. 

Sušićevi izabranici ovu utakmicu nisu otvorili na najbolji način. Do 45. minute rezultat na semaforu je bio 3:0 u korist Trabzonspora i činilo se kako je pitanje pobjednika već riješeno, međutim u nastavku je uslijedio totalni preokret. Prvo je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Love smanjio prednost prednost domaćih, da bi u nastavku viđena još tri pogotka u mreži Trabzonspora. 

Nakon što je Fernandes u 55. minuti smanjio na 3:2, Love je pogocima s bijele tačke u 68. i 82. minuti u potpunosti šokirao favorizovani Trabzonspor i gostima donio velika tri boda. 

Alanyaspor je s nova tri boda popravio plasman i sada je na 11. poziciji u turskom šampionatu, dok je Trabzonspor na devetom mjestu s bodom više. 

Turska liga, 6. kolo:

Trabzonspor - Alanyaspor 3:4

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi