Čudo u Turskoj: Vardar na koljena bacio veliki Fenerbahče

Makedonski prvak u grupnoj fazi Evropske lige

Čudo u Turskoj: Vardar na koljena bacio veliki Fenerbahče

M. Šljivak
Teme:

Najljepšu bajku evropskog fudbala ove sezone je ispisao je skopski Vardar. Makedonski prvak je večeras u Istanbulu pobijedio Fenerbahče s 2:1 i uz trijumf od 2:0 iz prvog meča, po prvi put u klupskoj historiji ide u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Fenerbahče je najavljivao veliki preokret u ovom meču i prolaz dalje. Oni su u prvom meču u Skoplju doslovno sami sebe pobijedili, ali je Vardar odigrao još jedan čudesan meč i najljepša bajka na kraju ima svoj sretan kraj.

Hrabro se Vardar postavio u ovom meču, ali su u 61. minuti ipak primili gol. Roman Neustadter je pogodio za prednost Fenera od 1:0.

Kada se očekivao žestok napad na gol makedonskog tima, došao je hladan tuš na Šukru Saračoglu stadionu. Jaba Jigauri čudesno spretno pogađa mrežu domaćeg tima za izjednačenje rezultata na 1:1.

Feneru su za prolaz dalje nakon toga bila potrebna tri gola. Naravno, do njih nisu došli, ali je zato makedonski prvak golom Gligorova došao do nove pobjede i to u trećoj minuti nadoknade za konačnih 1:2.
Vardar je tako ispisao historiju fudbala u Makedoniji, a velikana Fenerbahče je bacio na koljena.

Sreće jesu imali, ali su je definitivno zaslužili...

Evropska liga, play off:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fenerbahče - Vardar 1:2 (0:2)





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi