Nevjerovatan preokret

Čudo zvano Chapecoense

M. Šljivak

Ekipa Chapecoensea našla se u centru pažnje svjetske javnosti nakon što je krajem prošle godine avion s igračima ovog tima pao u Kolumbiji.

Gotovo kompletan tim ovog brazilskog prvoligaša je poginuo i klub je morao krenuti od nule.

Uspjeli su da se potpuno vrate. Novi tim je ubrzo formiran i za sada im ide jako dobro, a po prvi put su se našli i Copa Libertadores, južnoameričkoj Ligi prvaka. Nažalost, tamo neće nastaviti svoj put, već će u ostatku sezone pokušati da odbrane trofej u Copa Sudamericana.

Na fantastičan način je brazilski tim izborio učešće u ovom takmičenju. U direktnom duelu sinoć su savladali Zuliju iz Venecuele s 2:1 i tako su osvojili treće mjesto u grupi 7 Copa Libertadoresa, a koje vodi u Copa Sudamericanu.

Čudesan preokret je napravio Chape. Do prve minute nadoknade su gubili s 1:0, ali su uspjeli da dođu do trijumfa. Prvo je Arthur u 91. minuti pogodio za 1:1, da bi potom Andrei donio pobjedu brazilskom timu i plasman u Copa Sudamericana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi