Čukarički napunio mrežu kiparskog trećeligaša

Radonjić zakucao petardu

Čukarički napunio mrežu kiparskog trećeligaša

D. Vejo

U okviru drugog dijela priprema za nastavak proljetnog dijela sezone u Super ligi Srbije, ekipa Čukaričkog nalazi se na Kipru, gdje odađuje i kontrolne utakmice. Tokom jučerašnjeg meča, brđani su uvjeriljivim rezultatom savladali kiparskog trećeligaša Amatusa rezultatom 10:2 (5:2).

U trijumfu protiv Kiprana najviše je pridonio mladi Nemanja Radonjić, koji je sa pet postignutih golova bio vodeća karika brđana. Samo je u prvom poluvremenu, tačnije za svega 17 minuta, postigao četiri pogotka, svaki od njih postignut je na jedan efikasan način.

U drugom poluvremenu, mladi napadač je povukao ručnu, te tako sa jednim pogotkom, koji je postigao u 55. minutu utakmice, krunisao odličnu partiju. Čuku su do pobjede još vodili Stefan Dimić koji je mrežu protvnika zatresao dva puta, dok su to po jednom činili Mehmedović, Đurić i Regan.

Podsjetimo, mladi napadač Radonjić se kao veliki talenat tima iz Humske otisnuo u Italiju kako bi nastavio igračku karijeru, međutim nije sve išlo kako treba. Iz Rome su ga prosljedili Empoliu iako ni tamo nije imao minutažu te su se tako oglušili na njegov talenat. Beograđani su odmah pohrlili da dovedu Radonjića, jer smatraju da svojim talentom može da doprinese timu, iako to već polako dokazuje 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi