Čustović i zvanično na klupi Oostendea

Ugovor do 2019.

Čustović i zvanično na klupi Oostendea

Mladi bh. stručnjak Adnan Čustović potpisao je ugovor sa belgijskim prvoligašem Oostendeom do ljeta 2019. godine, potvrdio je ovaj klub na zvaničnoj stranici. 

Čustović koji je svojevremeno igrao za reprezentaciju BiH je u Oostendeu najprije zamišljen kao privremeno rješenje, međutim nakon četiri utakmice čelnici kluba su mu odlučili povjeriti posao trenera. 

Kako je saopštio belgijski klub, Čustović će Oostende voditi  u naredne dvije godine. 

"Pod Čustovićevim vodstvom smo počeli igrati bolje, napredak je evidentan. Uz to, Adnan poznaje dobro tim i svi su za to bili da on ostane. Odlučili smo se za kontinuitet", izjavio je sportski direktor Oostenda Luc Devroe.

Pred Čustovićem je težak posao u nastavku sezone. Oostende se sa pet osvojenih bodova nalazi na posljednjoj poziciji u belgijskom šampionatu koji broji 16 klubova. 

Inače, za 39-godišnjeg Čustovića je ovo prvi samostalni trenerski angažman. Prethodno je radio u Oostendeu i Kortrijku kao pomoćnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi