Čustović preuzeo belgijskog prvoligaša

Privremeno rješenje

Čustović preuzeo belgijskog prvoligaša

    Nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Čustović dobio je priliku da vodi belgijski Oostende. 

Loši rezultati koje Oostende bilježi u prvenstvu rezultirali su prekidom saradnje sa dosadašnjim trenerom Yvesom Vanderhaegheom, a priliku da vodi klub u narednom periodu je dobio 39-godišnji Mostarac Adnan Čustović. 

Na klupi ovog kluba Čustović je uspješno debitovao, s obzirom da je Oostende jučer pod njegovim vodstvom eliminisao St. Gilloise u 1/16 finala Kupa Belgije. 

Za sada nije poznato je li ovaj nekadašnji fudbaler Veleža, Genta, Mouscrona i Beerschota samo privremeno rješenje do dolaska nekog iskusnijeg trenera. 

Oostende u prvenstvu nakon sedam odigranih kola u Jupiler ligi zauzima posljednje mjesto za svega jednim osvojenim bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi