Cvikin Dailan slavio sigurnu pobjedu

Peta pobjeda Dailana

Cvikin Dailan slavio sigurnu pobjedu

Kineski drugoligaš Dalian Transcend je pod vodstvom Rusmira Cvike ostvario petu pobjedu u prvenstvu. 

U susretu 11. kola tamošnjeg šampionata Dalian Transcend je kao gost savladao Zhejiang Yiteng sa 3:1, a pitanje pobjednika tim kojeg vodi bh. stručnjak Rusmir Cviko je riješio već u prvom poluvremenu susreta. 

Dalian Transcend je zahvaljujući golovima Paraibe i Xue Ya'nana na odmoru imao prednost od 3:0, a do kraja utakmice, tačnije u 82. minuti, domaći su uspjeli postići jedan utješni pogodak. 

Nakon 11 odigranih utakmica Dalian Transcend se u Jia ligi nalazi na šestoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, pet manje od vodećeg Dailan Yifanga. 

Podsjećanja radi, osim Cvike u ovom klubu kao pomoćnici još rade bivši igrač i direktor Željezničara Dželaludin Muharemović, te bivši kondicioni trener tima sa Grbavice Almir Seferović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi