Cvikin Dalian ostvario pobjedu protiv Lijanga

Treća pobjeda u sezoni

Cvikin Dalian ostvario pobjedu protiv Lijanga

E. Čaušević

Fudbaleri Dalian Transcenda savladali su proteklog vikenda Lijiang Jiayunhao sa 2:1 u okviru sedmog kola druge kineske lige.

Izabranici bh. stručnjaka Rusmira Cvike nakon dvije utakmice bez pobjede uspjeli su na domaćem terenu sa 2:1 savladati Lijang za svoju treću pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no u drugom su viđena tri pogotka. U 47. minuti Dalian je stigao do prednosti kada je Xue Ya'nan pogodio za 1:0. 

Ipak, samo tri minute kasnije gosti su uspjeli izjednačiti na 1:1, a strijelac je bio Kaio. No, u drugoj minuti sudijske nadoknade Dalian je uspio da dođe do pobjede golom Shenga za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Nakon sedam odigranih kola Dalian je na devetom mjestu sa deset bodova, dok je Lijang na 15. poziciji sa samo dva osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi