"Da ima 40 godina i slomljenu nogu ne bih ga volio čuvati"
Foto: EPA

De Rossi sretan što Ibrahimović ne igra

"Da ima 40 godina i slomljenu nogu ne bih ga volio čuvati"

E. Čaušević

Reprezentacija Italije u petak igra prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Švedske.

Ekipa s Apenina nije uspjela da osigura direktan plasman u Rusiju kroz kvalifikacije i primorana je da igra baraž za Mundija. Protivnik Italijanima je neugodna selekcija Švedske, no igrači Italije vjeruju da mogu nakon ovog dvomeča da se domognu Svjetskog prvenstva.

Kapiten italijanske selekcije Daniele De Rossi pred ove utakmice izjavio je da je prvenstveno sretan što za Švedsku ne igra Zlatan Ibrahimović koji se nedavno oprostio od reprezentacije. De Rossi je poručio da bi i povrijeđeni Ibra mogao stvoriti probleme njegovoj selekciji.

"Prednost nam stvara samo činjenica da Zlatan Ibrahimović neće igrati. On da ima 40 godina i slomljenu nogu bio bi problem za naš tim. Ni u takvom slučaju ne bih volio da ga čuvam. Dobro smo ih prostudirali i ukoliko budemo maksimalno fokusirani vjerujem da ćemo se plasirati na SP", rekao je De Rossi, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mudijal je veoma bitan za mene iako sam ga igrao već tri puta. Onda možete zamisliti kako je igračima koji nikada nisu imali priliku da idu na SP. Takva motivacija će nam dobro doći i vjerujem da ćemo se plasirati dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi