Da je i protiv amatera, puno je: Barca pokazala svoju moć
Foto: EPA

Katalonci slavili sa 7:1

Da je i protiv amatera, puno je: Barca pokazala svoju moć

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone večeras su na Nou Campu deklasirali Osasunu (7:1) u utakmici 34. kola španske La Lige.

Katalonski klub je na najbolji nači otvorio večerašnji meč i do prednosti je stigao u 12. minuti kada je Lionel Messi iskoristio grešku gostujuće odbrane, te je majstorski pogodio za 1:0. U 30. minuti Barcelona je udvostručila svoju prednost. Rakitić je asistirao, a Andre Gomes je zakucao loptu u mrežu Osasune.

Ipak, gosti su se na otvaranju drugog poluvremena uspjeli vratiti u meč jer je Torres postigao fenomenalan gol iz slobodnjaka. Međutim, svega nekoliko minuta kasnije Barca je postigla treći gol, a strijelac je po drugi put bio Andre Gomes.

U 61. minuti sve je bilo riješeno jer je Messi nakon sjajnog prodora pogodio za 4:1. Tri minute kasnije Barca je dala i pet gol, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Paco Alcacer. Međutim, trenutak koji će se pamtiti desio se u 67. minuti utakmice.

Barcelona je dobila penal, a odgovornost sa bijele tačke preuzeo je Javier Mascherano koji je postigao svoj prvi gol u dresu Barcelone nakon skoro sedam godina. Konačnih 7:1 postavio je Paco golom u samom finišu utakmice. Bh. reprezentativac Kenan Kodro odigrao je posljednjih dvadesetak minuta ove utakmice.

Barcelona je trenutno lider na tabeli La Lige sa 78 bodova, tri boda i utakmicu manje ima Real Madrid koji večeras gostuje kod Deportiva u La Coruni. S druge strane, Osasuna je skoro otpisana jer je na posljednjem mjestu sa svega 18 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Barcelona - Osasuna 7:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi