"Da je Rooney Italijan bio bi voljen poput Tottija"
Foto: EPA

Eriksson smatra da Englezi ne cijene iskusnog napadača

"Da je Rooney Italijan bio bi voljen poput Tottija"

Wayne Rooney se oprostio od dresa Gordog Albiona u augustu, nakon 119 nastupa i 53 gola. A nekadašnji selektor Engleske Sven-Goran Eriksson smatra da Rooney zaslužuje da bude poštovan i voljen u svojoj domovini, baš kao što je to slučaj sa Francescom Tottijem u Italiji.

Iskusni napadač je u reprezentaciji Engleske pružio veliki broj sjajnih partija, ali je, isto tako, tokom čitave reprezentativne karijere bio često kritikovan. Eriksson, švedski stručnjak koji je vodio Englesku od 2001. do 2006. godine, smatra da to ne bi smio biti slučaj, te da Rooney zaslužuje bolji tretman među navijačima.

"Tretman Waynea Rooneyja govori dosta o načinu na koji engleski navijači vide državni tim", izjavio je Eriksson, pa nastavio:

"On je najbolji strijelac i Manchester Uniteda i Engleske, tu nema rasprave...Da je Rooney Italijan, bio bi voljen kao Francesco Totti u Romi. Niko nije kritikovao Tottija u Italiji. Možda je, ponekad, i bilo razloga za kritike, ali njega niko nije smio dirati."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Međutim, to nije slučaj kada su Rooney i reprezentacija u pitanju, a mogu vam reći da smo ga morali 'tjerati' sa treninga jer je toliko volio da igra i trenira...Da li su Rooneyja dovoljno cijenili kao igrača Engleske? Možda i nisu", dodao je na kraju iskusni stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti