Da li je Messi nepravilno izveo penal?

Detalj koji je mnogim promakao

Da li je Messi nepravilno izveo penal?

Barcelona je večeras teže od očekivanog slavila protiv Leganesa sa 2:1, a gol odluke je postignut u 89. minuti iz penala.

Strijelac za pobjedu bio je Lionel Messi, kojem je večeras postigao oba pogotka za svoj tim.

O tom penalu će sigurno biti mnogo polemike, ali ne dovodi se u pitanje da li je dosuđen opravdano, već da li je pravilno izveden.

Prilikom izvođenja penala, Messi nije namjestio loptu tačno na kreč, već ju je pomjerio naprijed, a to je detalj koji je mnogima promakao.

Prema sudijskom pravilniku, lopta mora biti postavljena tačno na oznaku za izvođenje kaznenog udarca, a sudac bi u protivnom bio primoran poništiti pogodak. U tom slučaju, jedanaesterac bi se izveo ponovo i po zadatim propisima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li je ovaj penal regularan ili ne, prosudite sami, ali se jasno može vidjeti da je Messi šutirao sa manje od 11 metara udaljenosti od gola Leganesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi