Da li Merlin i Opština Centar tjeraju Želju i Sarajevo iz grada?
Foto: klix.ba

Poklapaju se termini

Da li Merlin i Opština Centar tjeraju Želju i Sarajevo iz grada?

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar ne zna gdje će i kada igrati domaću utakmicu drugog pretkola Evropske lige.

Plavi će vjerovatno igrati drugo pretkolo Evropske lige protiv Ferencvarosa, koji je favorit u meču sa Go Ahead Eaglesom (1:1 prva utakmica u Holandiji), ali se postavlja pitanje gdje će Željo ugostiti Mađare.

Naime, revanš bi trebao da se igra 2. pretkola 23. jula na Koševu, ali dva dana kasnije na stadionu se treba održati koncert Dine Merlina.

Još prije nekoliko mjeseci, u trenutku najave koncerta Merlina na Koševu, pokušali smo da dobijemo komentar na preklapanje termina, ali nije nam uzvraćen nikakav odgovor. Za očekivati je da se popularni pjevač uskoro oglasi povodom ovog pitanja. Komentar o ovoj temi je u februaru za SportSport.ba dao Muhamed Alaim, direktor Centra za sport i rekreaciju, a bivši golman Sarajeva tada je imao razumijevanja za svoje sportske kolege.

“Ranije nije smetalo, niti je bilo ikakvih problema, pa se nadam da tako neće biti ni ovaj put. Ako se koji slučajem poklopi utakmica i koncert, svakako da utakmica ima prednost, jer svi mi koji smo ikada bili u tome dobro znamo kakve su sankcije moguće. Ipak je Olimpijski stadion 'Asim Ferhatović – Hase' prije svega fudbalski stadion, a onda sve ostalo. Fudbal je u prednosti nad svim ostalim manifestacijama, naročito kada je riječ o sarajevskim klubovima, a pogotovo FK Sarajevo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Željezničar ne može igrati ovu utakmicu u drugom terminu, jer Mađari ne žele da igraju na neki drugi dan, dok je također nemoguće da Plavi igraju na nekom drugom stadionu domaću utakmicu u drugom prektolu.

Poznato je da liga počinje 25. jula i ukoliko žrijeb odredi da Sarajevo bude domaćin, ni ovaj klub neće moći da igra na stadionu “Asim Ferhatović - Hase”. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti