"Da sam ja Messi prestao bih igrati za Argentinu"

Gerardo Martino o Messiju

"Da sam ja Messi prestao bih igrati za Argentinu"

S. Bošković

Gerardo Martino, izbornik Argentine, rekao je da bi se on oprostio od nacionalnog dresa da je na mjestu Lionela Messija, zbog kritika domaćih medija.

Messi, koji ima 28 godina, s Barcelonom osvojio je sve što se da osvojiti, no s Argentinom nema previše uspjeha. Poražen u posljednja dva finala. Svjetsko prvenstvo, te Copa America. Nakon Cope, našao se je na udaru argentinskih medija koji su kritizirali njegove igre u nacionalnom dresu.

Martino je dao interesantnu izjavu u vezi Messija: "Da sam ja na Messijevom mjestu prestao bih igrati za Argentinu jako, jako davno, ali bih nastavio igrati za Barcelonu. Već i sam razgovor o tome daje težinu glasinama koje to ne zaslužuju."

Mediji u Argentini navode da se Messi neće naći u sastavu Argentine za prijateljsku utakmicu protiv Meksika, no Martino kaže da te glasine nisu tačne, te da dolaze izvan kampa Argentine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To nije došlo iz njegovih usta, niti mojih usta, a niti iz usta predsjednika saveza Argentine da će Messi uzeti pauzu od nacionalnog tima. Dosta je teško objasniti nešto što niko od nabrojanih nije rekao.", te u nastavku dodaje: " Ja ću pozvati Messija, ali nisam siguran da će on doći. To bi moglo biti veoma frustrirajuće, ali i razumljivo ako se Messi ne priključi nacionalnom timu."

Jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena za nacionalnu selekciju ubilježio je 103 nastupa, te postigao 46 golova, no i dalje je bez trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.