Da se čovjek zapita: Čudni rezultati u poljskoj ligi

Namještanje ili slučajnost?

Da se čovjek zapita: Čudni rezultati u poljskoj ligi

Prošlog vikenda je počela nova sezona poljske Ekstraklase, čiji su rezultati odmah u startu privukli ogromnu pažnju tamošnje javnosti.

Naime, u prva dva kola koja još uvijek nisu kompletirana, na čak deset utakmica je rezultat nakon prvog poluvremena bio 0:0.

Do sada je u ovoj sezoni odigrano 14 utakmica i veoma je sumnjivo i čudno to što na samo četiri od njih rezultat nakon prvih 45 minuta nije bio 0:0. Da bude još zanimljivije, 'nula' na poluvremenu je bila na posljednjih deset utakmica.

Rezultati poljske lige probudili su sumnju da su kladionice upetljale prste u tamošnji fudbal, dok neki smatraju da je ipak riječ o slučajnosti i da se jednostavno tako 'poklopilo'.

U svakom slučaju, rezultati prva dva kola u Ekstraklasi tjeraju čovjeka da se zapita da li je sve regularno.

kolo utakmica poluvrijeme kraj
2. Plock - Lech  0:0 1:0*
2. Legia - Korona  0:0 1:1
2. Lechia - Cracovia  0:0 0:1
2. Piast - Pogon  0:0 1:2
2. Wisla - Termalica  0:0 1:0
2. Sandecja - Arka  0:0 0:0
1. Korona - Zaglebie  0:0 0:1
1. Lech - Sandecja  0:0 0:0
1. Arka - Slask  0:0 2:0
1. Termalica - Jagiellonia  0:0 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi