Da ste na mjestu Martina Jola i vi biste napustili Al-Ahly

Imao prijetnje smrću

Da ste na mjestu Martina Jola i vi biste napustili Al-Ahly

Holandski fudbalski stručnjak Martin Jol napustio je kormilo egipatskog kluba Al-Ahlyja.

Jol je na klupu ove ekipe sjeo prije šest mjeseci i pomogao je timu da osvoji šampionsku titulu, ali nije uspio da se plasira u polufinale azijske Lige šampiona nakon remija protiv Zesco Uniteda (2:2).

Jol je nakon toga ušao u prepirke sa navijačima ovog slavnog egipatskog kluba koji su bili nezadovoljni, a u utorak na treningu desio se čak i pokušaj napada na njega. Jol je dobio i nekoliko prijetnji smrću, pa je odlučio spakovati kofere.

"Jol nas je obavijestzio da zbog ličnih razloga neće moći da ostane do kraja ugovora koji ističe za godinu i pol. Prihvatili smo to i raskinuli ugovor", navodi se u saopštenju iz kluba.

Podsjetimo da je Jol veoma poznato trenersko ime te da je tokom najslavnijih dana karijere ovaj 60-godišnji stručnjak vodio Tottenham, Hamburger, Ajax i Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi