"Da su me kaznili s dva miliona funti opet bih to uradio"
Foto: EPA

Adebayor o danu kada je postao izdajnik Arsenala

"Da su me kaznili s dva miliona funti opet bih to uradio"

E. Čaušević

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor nikada se nije bojao da uradi nešto što je u tom trenutku želio iako je negdje duboko u duši znao da je to možda i pogrešno.

Adebayor se fudbalskom svijetu predstavio u dresu Arsenala u koji je došao iz Monaca. Togoanac je bio velika nada londonskog kluba, ali je na ljeto 2009. godine napravio nešto što mu nikada neće biti oprošteno. Adebayor je na prvo mjesto stavio novac i odlučio je da potpiše za Manchester City. Njegov status kod navijača Arsenala ekspresno se promijenio.

No, kao da Adebayoru to nije bilo dovoljno, pa je već u prvom okršaju protiv bivšeg kluba odlučio da pogorša stvari. Adebayor je zatresao mrežu svoje nekadašnje ekipe, a onda je odlučio da kopira Thierryja Henryja i njegovu legendarnu proslavu gola protiv Tottenhama. Naime, Adebayor je otrčao skroz do navijača Arsenala, te je pred njima proslavio gol.

Osam godina kasnije Adebayor je poručio da se uopšte ne kaje zbog toga što je uradio. Proveo je lijepe trenutke u dresu Topnika, ali kako kaže imao je veoma dobar razlog da na taj način proslavi gol. Nikakva kazna ne bi zaustavila Togoanca od onoga što je uradio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam ljudima u Disciplinskoj komisiji FA da me kazne jer znam da će to svejedno uraditi. Sve da sam morao platiti i dva miliona funti zbog te proslave opet bih to uradio. Nisam želio da budem tu i slušam uvrede na račun moje porodice. Kada sam to uradio pao mi je ogroman teret s leđa jer sam znao da će ih to pogoditi", rekao je Adebayor, te nastavio:

"Kada sam počeo trčati prema njima pokušali su me stići saigrači. Najbrži je bio Kolo Toure koji je želio jednostavno da me zaustavi. Ipak, shvatio je veoma brzo da se ne treba petljati u sve to. Kada sam pao na koljena i pružio ruke osjećao sam se nedodirljivo. Gađali su me mobitelima, flašama, ali me nije bilo briga. Osjećao sam se slobodno kao da sam tek izašao iz zatvora".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi